Alla inlägg den 5 juni 2009

Av Åsa-Teres Pihl - 5 juni 2009 13:20

Du behöver:Pajskal:

Fyllning:Garnering:Servering:Gör så här:

Gör pajskalet. Låt smöret/margarinet bli rumsvarmt. Rör ihop smör/margarin, socker och mjöl till en grynig massa, gärna med elvisp. Tillsätt äggulan eller vattnet och arbeta ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 30 minuter.


Gör fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och grädden (som ej behöver vispas). Riv skalet på lime och citron och pressa ur saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.


Låt pajen svalna. Sikta över florsocker och skiva lime och garnera med.


Servera pajen lite ljummen eller kall med vispad grädde.


Pajen kan förvaras färdiggräddad i kylskåp två dagar innan servering.

Av Åsa-Teres Pihl - 5 juni 2009 08:59

idag ska vi på två studentmottagningar och imorgon är det 30-årsfest och på söndag kalas i Jönninge. Och så spåret på lördag morgon också, blir lite knivigt att hinna allt då. Spåret ska gås ut 08.05 och sen ska det ju ligga ett tag och sen ska den som tävlar gå det...sen måste jag ila hem och duscha och byta om för att åka på partyt, ska vara där 12. Och så ska det ju ammas och bytas blöjor och kräkas och rapas osv.


Igår kväll gjorde jag en citronpaj. Den blev så jäkla god! Men när jag höll på att städa undan och skulle slänga lite skräp i soporna hoppade det ut en mus från sopskåpet! Och jag skrek som en liten fjolla! Musen sprang in i TV-rummet och in under soffan. Precis då kom Jocke hem med hundarna och jag bara "Milou! SÖK! LETA! TA RÅTTAN!" hon är ju en klipsk tjej så hon for ner med nosen i backen och förstod att den fanns under soffan. (Flax som mest tänker på mat sprang till matskålarna och började leta efter godis) Jocke flyttade på soffan så Milou skulle kunna ta råttan/musen men hon bara nosade på den, tryckte nosen mot den stackars lilla livrädda gnagaren och sen gick hon ut i köket och kollade varför Flax slamrade med matskålarna...


Har ingen aning om vad som hände med råttan, hoppas någon katt tog den senare...

Presentation

Omröstning

Vem skulle du gå till med din hund om du hade problem?
 Barbro Börjesson
 Caesar Millan
 Min lokala brukshundklubb
 Hundens uppfödare
 Slaktarn
 Ingen, det skulle jag klara själv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards