Alla inlägg under januari 2009

Av Åsa-Teres Pihl - 17 januari 2009 11:12

Usch vad synd jag tycker om mig själv... Det är strålande fint väder och Jocke är ute med hundarna på långpromenad, men här sitter jag helt invalid. Det är inte roligt. Jag vill också vara ute och gå i flera timmar.


Och inte klarar jag sista uppdraget på Need for Speed heller så varje gång jag kommer dit så startar jag om och börjar från början igen...


Milou har kommit på en ny taktik. Eftersom Flax inte fattar vad som förväntas av honom så är hon upp och juckar på honom så fort hon kommer åt, liksom för att visa hur man gör. Men han blir asförbannad och morrar åt henne och då blir hon helt förskräckt och tjuter i högan sky. Men snart är hon där och juckar igen... Vilken soppa.

Av Åsa-Teres Pihl - 16 januari 2009 12:58

Idag har vi varit till barnmorskan igen. Förra gången vi var dit sa hon att magen kommer bli större än normalt men idag låg den på nedre gränsen... Jag hade gått ner ett hekto också. Det var ingen fara sa hon men jag blir ändå lite orolig. Hon sa att hon trodde att bebin skulle bli liten, ca 2,5 kg. Låter bra tycker jag. Har ingen lust att klämma ut en femkilosklump.

Mitt blodvärde har gått upp igen också, så det är bra.


Får se hur det utvecklas, vi ska dit om tre veckor igen.


Vaknade kvart i fem imorse och kunde inte somna om, hade drömt mardrömmar om jobbet. Drömde att jag hade missat flera viktiga möten och att massa saker hade gått åt pipan. Nä, nu ska jag lägga mig i soffan och sova en stund.

Av Åsa-Teres Pihl - 14 januari 2009 19:48

Usch, fy och blä. Jag är hemma och är "sjuk". Egentligen känner jag mig inte sjuk men det är det sabla foglossningen som ställer till det.


I helgen var jag och Flax på gemensam hundpromenad med Helena+Stella och Heli m. familj + fyra tervuerister. Då gick det så bra och Helena frågade hur det var med just foglossningen och det kändes ju ok just då. Men senare på kvällen small det till ordentligt och nu är jag totalinvalid. Ska träffa någon slags foglossnings/graviditets-special-doktor på måndag. Men det finns ju inget att göra, bara vila typ...


Jag kan ju inte ens gå. Ännu mindre promenera med hundarna. Var ut i skogen bakom huset i förmiddags och gjorde lite roliga uppletandeövningar m.m med dem, det skulle jag ju inte ha gjort. Nu är det ännu värre. Men hundarna var duktiga. Jag gömde bl.a korvbitar i träden så att de fick "klättra" och leta ståendes på bakbenen, det tycker de är jättekul. Och Milou balanserade som den finaste prima ballerinan på omkullvälta träd. I slutet på januari har hennes uppfödare ordnat höftröntgen på hennes kull, om allt är väl med hennes höftleder ska vi börja med agility i sommar hon och jag. Hon är otroligt smidig och snabb, i alla fall om man jämför med klunsen Flax.


Och Milou höglöper. Hon vill så gärna para sig men Flax fattar inte riktigt vad som förväntas av honom...tur att han är kastrerad. Hon backar upp och viker undan svansen åt honom hela tiden och han bara slickar henne i örat, ev. juckar han lite i luften men han fattar helt enkelt inte. Och bägge hundarna blir frustrerade och så slutar det med att de lägger sig i varsitt hörn och blänger på varandra...

Av Åsa-Teres Pihl - 11 januari 2009 09:53

Vårat trådlösa nätverk försvann här hemma igår. Poff, så var det borta! Så jag är internetlös på min laptop... Får använda "stora datorn" istället och på den spelas det WOW (World of Warcraft) i princip dygnet runt...men nu hann jag stjäla den ett ögonblick.


Idag ska vi ner till klubben på gemensam promenad och lite träning. Det blir skoj, var länge sen vi var dit känns det som.


Jag har kommit skitlångt på Need for Speed förresten, världens roligaste tv-spel!

Av Åsa-Teres Pihl - 5 januari 2009 17:35

Idag har vi köpt en barnvagn. Det var inte det lättaste, det finns verkligen en miljard modeller och märken att välja mellan. Tillslut tog vi en som såg snygg ut och inte vägde 500 kg och inte var så hiskeligt dyr. Om en vecka skulle vi få den.


Och så åkte vi upp till Ramhäll med Segerlunds och Helena+barn på pulkaåkning och korvgrillning, det var kallt. Minus 14 grader, brrr. Vi kom lite innan de andra så hundarna fick springa av sig lite, Helena hade med sina tre jyckar så Flax+Milou och Freja+Stella fick sitta fastbundna sen medan Foxy och Mira fick vara lösa. Med hänsyn till alla barn och elden och allt så fick med andra ord de hundar som kan sköta sig vara lösa medan de andra (som även går under beteckningen "huliganer") snällt fick sitta fast vid varsitt träd.

Av Åsa-Teres Pihl - 4 januari 2009 20:16

Igår kom det snö och idag har det varit strålande sol, underbart!

Nu är det minus 19 grader men vi eldar för fullt så det är så skönt att komma in. Vi har köpt en ny täljstenskamin, den ska komma under v.3 då åker gamla roslagsspisen i tvrummet ut.


Lägger upp lite bilder från dagens långa långpromenad. Flax brukar få äran att bära kopplen när hundarna går lösa, han tar uppgiften på stort allvar och känner sig mycket viktig men så kommer Milou och försöker knycka kopplen från honom. För henne är det bara en kamplek men han tar det som sagt mycket allvarligt och hon bara retas...


Sen är det en bild på min goskisse Chewie som ligger framför fläkten och myser i värmen.

Av Åsa-Teres Pihl - 2 januari 2009 18:17

Mamma o pappa är i Boden och hälsar på min syster med familj så vi är hundvakt åt Foxy igen. Idag har de gjort inbrott i Flax mattunna igen och så har de druckit en Red Bull som stod på bänken... de har tuggat hål på burken och dragit i sig hela härligheten. Konstigt nog så ligger de alla och sover.


Nyårsafton gick bra. Ingen av hundarna reagerade på varken smällare eller raketer. Skönt. Vi var hos våra snälla grannar på middag och eftersom de är så himla snälla och rara fick vi ta hundarna med oss. Flax låg mest och sov och Milou hittade marsvinen i barnens rum så hon bevakade dem typ hela tiden. Flax fick sig en snyting av deras katt Orvar, spikvanten åkte fram och visade med all önskvärd tydlighet vad katten tyckte om stora buffliga hundar.


Nej nu ska jag spela lite Need For Speed på nya X-box360:n och vänta på att Oldsberg börjar.

Presentation

Omröstning

Vem skulle du gå till med din hund om du hade problem?
 Barbro Börjesson
 Caesar Millan
 Min lokala brukshundklubb
 Hundens uppfödare
 Slaktarn
 Ingen, det skulle jag klara själv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards