Alla inlägg den 29 augusti 2009

Av Åsa-Teres Pihl - 29 augusti 2009 22:43

Dagen började klockan fem, då hade jag bara sovit i tre timmar och var ganska trött. Åkte ut i skogen och lade spår till högretävlingen. Hade vildsvin bakom mig i spåret - det var så jävla läskigt. Kan inte minnas att jag varit så rädd någonsin tidigare.


Hon som gick mitt spår lyckades väl inte så bra och blev visst lite frustrerad över sitt klena resultat. Tråkigt att man alltid ska råka ut för sådana tävlande. Hon försökte prata med domaren för att få ett nytt spår (!) men det blev tvärnej. Känns ju kul att lägga ner massor med tid och energi och sen bli totaldissad och mer eller mindre anklagad för att ha gjort ett dåligt jobb. Hon hävdade att spåret hade "korsat sig själv" och det kan jag med bestämdhet berätta att det INTE gjorde. Som jag har slitit för att få ut det där jäkla spåret, jag blir ju förbannad. Sen har hon mage och tala om att hunden ville gå till vänster en bit efter upptagsrutan (spåret svängde till vänster så hundkraken hade ju rätt) men hon hade styrt om den åt höger istället för "hon trodde att spåret gick ditåt"... jag blir alldeles matt.


Sen skrev jag åt ena domaren på lydnaden. Alla ekipage som var kvar efter spår och uppletande (sex av nio) blev godkända och tre av dem uppflyttade. Tre schäfrar i topp blev det också.


Sen åkte jag hem och sov en timme och sen åkte vi till Anna och Manges nya hus och kollade. Det var jättefint, skulle också vilja ha det så stort och luftigt.

Presentation

Omröstning

Vem skulle du gå till med din hund om du hade problem?
 Barbro Börjesson
 Caesar Millan
 Min lokala brukshundklubb
 Hundens uppfödare
 Slaktarn
 Ingen, det skulle jag klara själv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards