Alla inlägg under november 2008

Av Åsa-Teres Pihl - 15 november 2008 08:08

Vaknade av att Flax stod vid sängen och gjorde konstiga ljud. Sprang upp och släppte ut hundarna, när jag vände mig om möttes jag av en inte så rolig syn. Ett O´boypaket hade tillintetgjorts på hela nedervåningen. Grrr. Det var choklad smetat ÖVERALLT. Sist Flax gjorde samma sak hade han diarré i flera dagar...


Så nu har jag skurat och städat och sanerat och kastat ut chokladiga mattor i regnet, vet inte vad jag ska göra med dem. Får väl ta med dem till jobbet och tvätta. Flax har druckit nästan 1,5 liter vaten och ätit massa gräs. Vet inte om han har kräkts än.


Ringde Ultuna och frågade om det var jättefarligt men de trodde inte det. Jag avundas alla som klagar på att deras hundar matvägrar, det låter som en dröm med en hund som inte tuggar i sig allt den hittar. Igår hade de tuggat på en glödlampa t.e.x, inte så jättesmart...


Och så låg det en död råtta i badrummet också, tack katter.

Av Åsa-Teres Pihl - 13 november 2008 05:45

Idag ska vi på ultraljud. Han/hon sparkar ganska mycket så det blir väl en vilde som matchar hundarna...


Av Åsa-Teres Pihl - 10 november 2008 19:05

Ikväll har vi haft besök av en säkerhetssnubbe. Han lyckades sälja på oss nytt lås till ytterdörren (vi som aldrig låser...), tre brandvarnare och en brandsläckare till den nätta summan 6840 riksdaler. Inklusive installering.


Ja, ja, OM det nu händer något typ en brand eller ett inbrott så har vi nu rätt till hela ersättningssumman från försäkrigsbolaget. Med vårat gamla lås och ingen brandvarnare skulle vi ha varit berättigade till ca 60% enligt säkerhetssnubben.


Hundarna skötte sig bra och säkerhetssnubben var imponerad över att de var så lugna (!). Har väl aldrig hört på maken :-) Mina spattowartar!


Av Åsa-Teres Pihl - 9 november 2008 16:02

usch vilken dålig form jag är i. Var ute på promenad i förmiddags, gick 1,5 timme med hundarna och nu är jag helt ledbruten och har sovit i flera timmar. Var till sjukgymnasten i fredags och fick massa regler och övningar att följa som jag inte riktigt kommit igång med än. Måste börja med det så jag klarar att springa i ringen med Milou på Stora Stockholm i december.


Igår var jag och Flax till Anna och kollade på valpen Loke, livsfarligt att träffa valpar. Flax var duktig i alla fall, han är som en riktig hund nu för tiden, inte alls jobbig och besvärlig. Det går faktiskt att ha honom bland folk och andra hundar! På vägen hem stannade vi vid en skogsväg någonstans och gick en runda. Det var så länge sen vi gjorde något bara Flax och jag så det var mysigt. På kvällen bjöd mamma och pappa på bio, vi såg "Burn after reading" - den var jättebra och rolig.


Ikväll kommer mamma och pappa hit och vi ska äta farsdagsmiddag, tacos får det bli. Jocke har tvättat fönster och städat och möblerat om på övervåningen idag. Jag frågade om han skulle med på långpromenad i förmiddags men han erbjöd sig att städa istället, skulle jag ALDRIG ha gjort!

Av Åsa-Teres Pihl - 8 november 2008 14:39

Två vilda, brottandes Hovawartar + ett akvarium = ingen bra kombination...

Av Åsa-Teres Pihl - 6 november 2008 18:54

Jag har blivit utmanad av Maria som har Flax farbror Myzkin och två till hoffar. Här nedan hittar ni reglerna som är följande:

* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.

* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.

* Utmana 7 st i slutet på inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.

* Låt dem få veta att de blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Jag räknar ner tiden tills jag blir pensionär, bara 36 år 4 månader och 6 dagar kvar!

2. Jag är rädd för rävar.

3. Jag pratar med mig själv och sjunger för full hals när jag kör bil ensam.

4. Jag älskar såpoperor på tv, Days of Our Lives är absoluta favoriten.

5. Det är snart ett år sedan min katt "Karl´n i huset" dog i någon mystisk sjukdom och jag saknar henne varje dag...

6. Jag har bara varit hos frisören två gånger i mitt liv. Bägge gångerna har någon annan betalat.

7. Jag hatar bananer men brukar tvinga mig själv att äta dem ändå eftersom det är nyttigt. 

Dem jag utmanar är: Anna med Vayo, Helena med Mira och gänget, Heli med Tervueristerna, Johanna och Leia, Ann-Kristin i Björbo, Elin med Texas och Callie, Sara och Hezzy.

Av Åsa-Teres Pihl - 3 november 2008 18:43

Nästa gång blir det banne mig en liten hund, en tax eller så... Blev påsprungen av bägge två nu på kvällen - de kom i full fart när de höll på att jaga varandra. Och så landade de rakt på mitt knä från sidan. Det gjorde SÅ ONT! Grrr, brist på respekt att springa rakt in i mig så där! Knät känns bra nu men det värker i ryggen och höften, det blev en riktig smäll, de väger över 70 kg tillsammans.


Anna ringde och frågade om vi skulle ut och lägga nåt spår i helgen. Of course vill jag det. Det är alltid roligare att vara fler. Och så får jag träffa hennes lilla valp som de hämtade igår också!


Imorgon åker jag på traineeutbildning och blir borta i tre dagar...


Försökte träna med apportbocken nyss. Funkade inte alls, Flax tuggar och Milou spottar ut den...



Av Åsa-Teres Pihl - 3 november 2008 09:49

Idag har jag semester, himla skönt!


Tog med hundarna i morse och provade ett Frida-tips: Vi åkte ut i skogen och jag hade med deras frukost. Först tog jag Flax och hans mat och promenerade ut ca 300m i skogen, där lade jag maten på marken och tog med mig hunden och gick tillbaka till utgångsplatsen. Han blev hemskt förvirrad - lämna maten i skogen?! Sen fick han sitta ner vid min sida och jag visade riktningen och han fick springa och ta sin mat. Han stannade efter halva vägen och tittade mot mig i 2 sekunder men sprang sen och åt upp maten. Sen kom han tillbaka till mig i jordens fart! Han var snabbare tillbaka till mig än på vägen till maten! Och han kom in och satte sig fot och fick naturligtvis världsmästar-välkomnandet med godis, lek och pussar. Jätteroligt!


Sen gjorde jag samma sak med Milou (fast på en annan plats). Hon som inte är så galen i mat sprang förbi maten åt ett annat håll först (hon började spåra någonting såklart) men när jag sa "varsågod" sprang hon och tog ett par tuggor och sen sprang hon tillbaka till mig och vi gick tillsammans bort till maten så hon fick äta upp. Skulle ha lagt ett spår med maten som spårslut för att hon skulle ha blivit eld och lågor men jag ville se hur hon reagerade och vad hon skulle tycka...


Och det var vår rapportträning! Det är ju samma sak faktiskt, de lämnar mig (punkt A) för att springa till maten (Punkt B) och sen tillbaka till mig igen för att avsluta momentet.


Sen gick vi på promenad så de fick kuta lite fritt och nu är de jättetrötta och ligger och sover bägge två. Det hela tog inte mer än 75 minuter inklusive en rejäl promenad och både jag och hundarna är nöjda.

Presentation

Omröstning

Vem skulle du gå till med din hund om du hade problem?
 Barbro Börjesson
 Caesar Millan
 Min lokala brukshundklubb
 Hundens uppfödare
 Slaktarn
 Ingen, det skulle jag klara själv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards