Alla inlägg den 3 september 2008

Av Åsa-Teres Pihl - 3 september 2008 18:55

Igår var jag och Milou på allmänlydnadskurs, hon var så duktig. Halva gruppen fick spåra och eftersom jag har spårat en del med henne så hade snälla instruktören Sara gått ett spår åt oss på en stubbåker. Men det blev lite för svårt för Milou tror jag, hon hade svårt att förstå vad hon skulle göra först och sen blåste det en del. Men hon spårade lite och lyfte sen på skallen och kollade med mig om hon gjorde rätt. Sen fick hon syn på massa människor på agilityplanen och då vart det mer intressant. Men sen gick jag ett litet ca 75 m spår åt henne i skogen som hon klarade galant. Sen fick vi träna på att hålla kontakt medan andra ekipage gick nära oss och det gick jättebra, hon muckade inte med någon på hela kvällen faktiskt!


Vi har fått bestämma en valfri grej att lära hunden under kursen (förutom det som ingår i kursplanen) och jag och Milou ska lära oss apportmomentet i lydnadsklass ett, alltså hon ska ta apporten på kommando och sen hålla den i fem sekunder (utan att tugga!) och sen släppa den på kommando. Vi har tränat det i köket idag och det går ganska bra, fast det är svårt att träna med två hundar samtidigt. :-) Flax vill ju också vara med.


Efter jobbet gick jag ut och kollade efter svamp. Jag hittade tre gula kantareller men även två flockar med trattkantareller! Det känns tidigt. Men det är bra, de är också goda och finns oftast i större antal än gulingarna.


Hoj!

Presentation

Omröstning

Vem skulle du gå till med din hund om du hade problem?
 Barbro Börjesson
 Caesar Millan
 Min lokala brukshundklubb
 Hundens uppfödare
 Slaktarn
 Ingen, det skulle jag klara själv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards