Alla inlägg under augusti 2008

Av Åsa-Teres Pihl - 14 augusti 2008 21:14

Idag var jag torsdagsvärd på klubben, när jag kom dit vid halv sju var det redan folk där.

Sen kom det fler.

Jag körde sitt fot med ultrastörning (i form av hundar och människor) på Flax, han var duktig men lite ofokuserad... Han klarade platsliggning i tre minuter med en löptik bredvid sig och en busande valp 50 meter längre bort! Med Milou tränade jag mest på att hon inte fick nosa på marken på planen. Och lite sitt fot och linförighet, när jag väl fångat hennes uppmärksamhet är hon fokuserad och håller kontakten bra, men hon störs lätt... Och eftersom jag tycker om när det går bra att träna så gjorde jag som vanligt och tränade mest på sånt vi redan kan bra...

Sen städade jag klubbstugan.

På söndag börjar agilitykursen!


Good night!

Av Åsa-Teres Pihl - 13 augusti 2008 16:56

I morse åkte jag och Sara och letade svamp (med hjälp av Flax trodde vi...) hittade ytterst få kantareller men en Karljohan! Flax visade på en svamp det första han gjorde, sen tröttnade han.


Vi var på flera ställen, på sista stället stod ett fruntimmer vid en bil och tutade. Hon hade tappat bort sin man i skogen och var orolig att han hade ramlat och gjort illa sig. The knights in shiny armor (jag och Sara alltså) erbjöd oss att gå ut och leta efter karln i skogen. Jag trodde att Flax hade fått korn på honom för han sprang iväg och betedde sig mysko, men då började damen tuta vår sedan tidigare överenskomna "han-är-tillbaka-vid-bilen"-tutning så det var väl nåt annat som Flax hittat.


En konstig grej som flax har börjat med är att hoppa uppåt mot trädkrononrna och pipa och gnälla. Kanske är det fåglar eller ekorrar han spanar in?


Nu måste jag hitta något ätbart, håller på och svälta ihjäl...


Hoj!

Av Åsa-Teres Pihl - 12 augusti 2008 20:49
http://www.youtube.com/watch?v=mrbZGq3PKZI

Av Åsa-Teres Pihl - 12 augusti 2008 12:23

En Fläskfilé

Kantareller (200gram typ) (Man kan säkert ta nån annan svamp)

Ett äpple (gott om det är syrligt)

Ett paket bacon (eller rökt sidfläsk, fast det är dyrare...)

Honung/socker

vitlök

Balsamvinäger

Babyspenat eller ruccola

Tryffelolja


Ta bort alla äckliga senor och fett på fläskfilén, stek den runt om och salta och peppra.

Koka balsamvinäger (några matskedar tror jag blir bra) och hackad (finhackad, tjoff tjoff) vitlök och honung/socker. se till att det inte blir brännt, men det ska bli lixom sirapsaktigt. Pensla "sirapen" på hela fläskfilén runt om. In i ugnen tills den är genomklar. (Eller strax innan den är färdig för den fortsätter laga till sig en stund efter man har tagit ut den, torr får den ju inte bli!).


Under tiden fläskfilén är i ugnen steker man svampen och baconet knaprigt. skalar och hackar äpplet. Blanda allt med ruccola/spenat i en bunke. (om man tar spenat ist för ruccola så brukar jag steka på den typ 30 sekunder) salta och peppra efter smak. häll på ett par teskedar tryffelolja.


Till detta kan man ju ta exempelvis hasselbackspotatis eller bakpotatis eller vad man gillar. "Sirapen" kan användas som sås, men en god bea eller lite rödvinssås passar också bra till.


Detta är skitgott!

Prova!


/Å-T

Av Åsa-Teres Pihl - 12 augusti 2008 10:09

Igår gjorde jag ingenting. Kollade på tv, spelade lite dataspel. Tränade lite med hundarna förstås, sånt jag lärde mig i Gävle. Det funkar bra. Speciellt på Milou, hon är inte så dum hon inte...fast hon sprang ut på vägen och jagade en bil igår, då blev jag arg. Hon blev 1 cm stor och kröp som en daggmask.


Jag trodde att jag hittat en Karljohansvamp när vi var på promenad i skogen, men när jag kom hem och undersökte den ordentligt och jämförde mad alla svampböckerna så kom jag fram till att det var nåt annat oätligt...tråkigt.


Blä vad jag är trött och deprimerad. Och inget godis har vi hemma.

 Får väl ta ett gammalt grisöra och tugga på...


Hoj-hoj!

Av Åsa-Teres Pihl - 10 augusti 2008 09:34

Igår lade jag varsitt spår åt Flax och Milou. Typ apellspår fast i skogen. Milou spårar fort och länge, även efter att spåret egentligen är slut och vi är klara, hon fortsätter ut där jag gått av. Men hon slarvar en del i vinklarna. Hon tycker verkligen att spår = livet!


Men så har vi då den gula odågan...vid spårpåsläppet körde han ner nosen i backen utan problem men efter ett par meter lyfte han på nosen och började vittra uppåt, mot trädkronorna. Han ställde sig på bakbenen och började titta upp, jag fattade ingenting - trodde det var en älg eller en flock vildsvin i närheten som han vindade in. Men nähä, han vittrade in snitslarna! Sen gick han runt spåret och plockade ner varenda snitsel! Aldrig har han väl haft sån fart i ett spår! Han tyckte att det var skitkul! Jag vet ju att han varit lite trög i spåret så jag hade lagt korvar på marken, dem märkte han inte ens. Men när alla snitslar var nerplockade och tuggade så fortsatte han spåra där jag gått ut...alltid nåt.


Pratade med Sara igår kväll och hon hade (som alltid) en lösning, att jag snitslar ett spår och sen går det åt honom två-tre dagar senare så att snitslarna tappat min lukt och spåret är färskt. Ska prova det.


På kvällen var vi till Helena och Andreas på fest. Jag var chaufför. Annas man var också chaufför så vi var nyktra. Vi stannade inte så länge, hundarna var ensamma hemma och hade inte fått kvällsmat. Men det var roligt där även om vi inte kände så många, det var trekamp fast vi åkte innan det vart klart så jag vet inte vilket lag som vann.


Idag kommer mamma och pappa hit, vi ska äta kräftor. Mums!


Tjo!

Av Åsa-Teres Pihl - 9 augusti 2008 09:23

...blä jag tror jag håller på att bli förkyld. Det regnade jäkligt mycket i Gävle igår. Hela tiden. Och mina "regnkläder" som jag har köpt för dyra pengar var inte så jävla regntäta... Jag var tokblöt ÖVERALLT, t.o.m underkläderna var dyngsura. Och jag frös så jag skakade, mina läppar var helt blåa, men det var en skitbra dag! Instruktören var riktigt duktig, en typisk sån där människa som har hunderiet i blodet, typ som Caesar. Jag var in och kollade hennes hemsida idag (www.sundbergshundtjanst.se) och såg att hon var yngre än mig! Va fan, hon har tävlat typ SM sjuttielva gånger och massa andra grejer. Det var en artikel om henne i senaste brukshunden, Frida Sundberg.


Men det var riktigt bra och inspirerande, jag var så trött när jag kom hem men var ändå tvungen att prova lite grejer som jag lärt mig på Flax igår kväll och det funkade!


Milou skötte sig bra när vi var där, men jag har fortfarande problem med att hitta hennes motivation. Hon är lättlärd och så men inte fullt så motiverad som jag skulle vilja, hon vill bara spåra. Hon kampar lite för att vara snäll och så *tjoff* åker nosen ner i backen, men nu har jag fattat hur viktigt det är att hundarna inte håller på och nosar och roar sig själva på lydnadsplanen. Så det är det slut med. Får väl se om jag kan vara konsekvent på det...


Det var en blond hoffetik där och så Milou som är SMT sen var det bara svarta hoffar! Jag trodde att de svarta var ovanligast. Men de var fina. Speciellt en hanne, han var en exakt kopia av Flax (jepp, kobent som Charlie Chaplin) men svart. Och så var det en malle, en border collie, en golden och en springer spaniel också.


Flax är bättre i benet, men vi busade lite i morse på gräsmattan och då började han halta igen. Fan.


bye bye!

Av Åsa-Teres Pihl - 7 augusti 2008 09:54

Igår märkte vi att Flax haltade och nu verkar det ha blivit ännu värre. Han vill inte stödja på högra bakbenet. Åh, varför???

Han har inget sår och är inte varm på benet någonstans, kanske har sträckt sig när vi har kutat omkring i skogen...?

Höfterna är A iaf.

Det är upptaget hos veterinären men jag ska ringa snart igen.

Och vi som ska till Gävle imorgon, får väl ta med mig surpuppan Milou istället.



Presentation

Omröstning

Vem skulle du gå till med din hund om du hade problem?
 Barbro Börjesson
 Caesar Millan
 Min lokala brukshundklubb
 Hundens uppfödare
 Slaktarn
 Ingen, det skulle jag klara själv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards