Alla inlägg under augusti 2008

Av Åsa-Teres Pihl - 6 augusti 2008 12:03

Igår på kvällen åkte jag och Flax ner till klubben och tränade lite, fick tips av Sara hur jag ska få honom att vilja ta apportbocken. Trodde att det kunde finnas någon enkel och smart genväg, men det finns det inte såklart. Vi får fortsätta dutta och pjåska... Han kräks nästan om jag sätter den i munnen på honom.


Han var duktig på inkallningarna, men seg i starterna som vanligt. Linförighet/fotgående hajjar han inte. Jag börjar tro att han har en dålig instruktör... (jag alltså). Men på fredag åker vi till Gävle på lydnadsdag som Hovawartklubben anordnar, då hoppas jag att vi kommer få mycket bra tips och att vi får lära oss hur man egentligen ska göra.


Har anmält mig och Flax till tävlingslydnadskurs i höst också, och agility, och jag och Milou ska gå allmänlydnad om vi kommer med. Blir mycket kurser.

Men va fan, det är ju roligt!


Vi orkade inte träna speciellt länge igår, hade varit ute och plockat mer svamp på eftermiddagen. Sara fick några prickiga kantareller som hon ska ha och träna Hezzy med, jättekul! Flax var inte ett dugg intresserad av att visa mig några svampar igår förresten, det är han bara när han och jag är ensamma, Milou var med igår och han tyckte det var roligare att brottas med henne.


Det är för att jag var så dum och inte tränade in någon säker markering med honom tror jag. För om jag följer honom och Milou i skogen så dyker det upp kantareller helt plötsligt, jag tror att han "leder" mig till kantarellerna men inte har tid att visa dem för mig ordentligt när Milou är med, han måste ju hålla koll på henne! Om hon springer iväg för långt så springer han ifatt henne och nyper till henne över nacken, jag tror han är en vakt/drag/fågel/vall-hund egentligen...


Hej hej!

Av Åsa-Teres Pihl - 4 augusti 2008 06:17

I morse vaknade jag tidigt igen. Tror det var katten Chewie som väckte mig för jag drömde en mardröm om att jag blev biten av en gul och vit orm som var i sängen och spann som en katt... Det var säkert katten som bet mig. Inte för att hon brukar bitas.


Aja, gick upp och käkade frukost och nu väntar jag på att tiden ska gå, pappa kommer ut hit idag och vi ska ut och plocka svamp.


Igår kväll gick vi en ny väg på promenaden. Över åkrarna och in i skogen, vi kom fram till älgkungens rike tror jag. Det var älgbajs, älgspår och ÄLGFLUGOR överallt. Hundarna sprang runt, över stock och sten och fick sig en riktig motionsrunda. Jag med, har träningsvärk i benen efter att ha klättrat omkring på kalhyggen och ormbunkssnår...


hej då!

Av Åsa-Teres Pihl - 3 augusti 2008 13:54

...än. Fast mycket blåbär och lingon...

Av Åsa-Teres Pihl - 2 augusti 2008 20:35

Idag var det årets första svampplockardag!

Jag och hundarna åkte till "våran" kantarellskog för att kolla om det kommit några gulingar.

Det tog inte mer än nån minut så visade Flax på en flock kantareller! Jag blev så glad, visste inte om han glömt sen förrra året, men det hade han inte! En liten stund senare stod han och nosade på ett rävgryt, trodde jag ja, han hade hittat fler kantareller!


Vi var ute en timme och sen gick vi ner till ån så hundarna fick bada. Åkte hem och rensade, det var 400gram nästan 1,5 liter rensad svamp vi kom hem med!


Sen åt vi god mat, med kantareller naturligtvis och hundarna fick varsitt grisöra för att de varit så duktiga!


Nu ska jag gå och kolla på Arkiv X.


Good bye!

Presentation

Omröstning

Vem skulle du gå till med din hund om du hade problem?
 Barbro Börjesson
 Caesar Millan
 Min lokala brukshundklubb
 Hundens uppfödare
 Slaktarn
 Ingen, det skulle jag klara själv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards